Kategorije
O nama

Proslava 60. rođendana našeg DV Maslačak

U petak 12. svibnja naš Dječji vrtić ”Maslačak” proslavio 60. obljetnicu od svog osnutka. Redom pjesme, redom plesa djeca su na najbolji mogući način čestitali voljenom vrtiću veliki 60. rođendan.

”Izrastao na zelenoj livadi veliki žuti cvijet. Crvena bubamara kraj njega je stala i začuđeno ga pogledala. Cvijet je prema njoj okrenuo lice i zanjihao latice.
– Pomislila sam da je sunce u travu palo i postalo malo – ljubazno reče bubamara.
– Tako si lijep i žut. Kako ti je ime?
– Ne znam svoje ime. Možeš li mi ti predložiti koje? – uzbuđen je maslačak bio. Ime je svoje znati htio.
Dok je govorio, lice mu obasja Sunčev tračak.
– Znam – kaže bubamara – neka ti ime bude MASLAČAK.”

Kako kaže kratka pjesmica s početka, i naš je ”Maslačak” za sve nas kao sunce, sunce koje već 60 godina obasjava put mnogim generacijama djece i otvara im vrata prema velikom svijetu. Rastao je – od jedne skupine do deset…. Od jednog malog prostora u Hrvatskom domu do tri vrtićka objekta…. U svojih šezdeset godina vrtić je doživio brojne promjene. Mijenjala su se djeca, zaposlenici, prostori, osnivači… mijenjao je ime, od ”25. Maja” do ”Maslačka”. Osim promjene izvanjskih obilježja mijenjao je i svoj način rada. Bio je odraz vremena u kojem je stasao.

U petak 12. svibnja naš Dječji vrtić ”Maslačak” proslavio 60. obljetnicu od svog osnutka. Središnja svečanost održala se u garešničkom Hrvatskom domu, a glavnu su ulogu imala djeca jer da nije bilo djece svih ovih 60 godina, ne bi bilo niti našeg ”Maslačka”. Redom pjesme, redom plesa djeca su na najbolji mogući način čestitali voljenom vrtiću veliki 60. rođendan.
HVALA IM OD SRCA!

Djelić atmosfere možete pogledati na fotografijama.

Icon
Aktualno
Zatvori