Kategorije
Matični vrtić

Program Ekoškole

Kako bi pridonijeli jačanju svijesti kod djece, svih zaposlenika vrtića, roditelja i lokalne zajednice o važnosti bavljenja ekološkim temama, naš se vrtić u pedagoškoj godini 2019./2020. odlučio uključiti u provedbu programa Ekoškole.

Cilj programa Ekoškole je ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš u sve segmente odgojno-obrazovnog sustava, ali i svakodnevni život korisnika i djelatnika odgojno – obrazovnih ustanova u kojima se taj program primjenjuje.

U pedagoškoj godini 2019./2020. bavili smo se temom vezanom uz otpad. Cilj našeg programa bio je poticanje brige za okoliš i razvoj svijesti o pravilnom i redovitom zbrinjavanju otpada te informiranje i senzibiliziranje roditelja, obitelji i šire lokalne zajednice o temi otpada.

Provedba programa odvijala se kroz sedam programskih koraka Ekoškole koji su se odnosili na: osnivanje odbora Ekoškole, ocjenu stanja okoliša, plan djelovanja (izrada programa), praćenje stanja i ocjenjivanje, rad prema vrtićkom programu, obavještavanje javnosti i uključivanje medija, Eko kodeks. U izradi Eko kodeksa našeg vrtića sudjelovala su djeca, a glavna poruka koju žele poslati putem kodeksa je od malih nogu velika briga za okoliš.

Nakon uspješno provedenog programa, stekli smo status Eko vrtića i dobili zelene zastave, a u pedagoškoj godini 2020./2021. naš ćemo program obogatiti novim temama i aktivnostima.

Zahvaljujemo se svim roditeljima, obiteljima, široj lokalnoj zajednici i kumovima našeg eko-vrtića na pomoći u realizaciji programa Ekoškole. Dobroj suradnji veselimo se i ove pedagoške godine.

Icon
Aktualno
Zatvori