Kategorije
Kutak za roditelje Matični vrtić

Pismo roditeljima

Poštovani roditelji,

ovim putem Vam se najprije zahvaljujemo na velikom odazivu za sudjelovanje u anonimnom anketnom listu o zadovoljstvu rada Dječjeg vrtića Maslačak.

Iz anketnih listova analizom su dobiveni rezultati te smo kodirali Vaše deskriptivne odgovore vezane uz sugestije. S obzirom da smo ustanovili da postoje određene nejasnoće, odlučili smo Vam pismeno objasniti funkcioniranje Dječjeg vrtića Maslačak.

Napominjemo kako Dječji vrtić Maslačak ne radi razlike između objekata te sva pravila vrijede jednako. Sve aktivnosti i kraći programi omogućeni su jednako u sva četiri objekta i realiziraju se jednako u sva četiri objekta, dok je sudjelovanje u istim osobni izbor roditelja. To se osobito odnosi na nošenje pidžame, pelena, krema te ostalih potrepština potrebnih za provedbu kvalitetnog odgojno-obrazovnog rada i održavanja osobne higijene djece. Naime, nošenje pidžama uvedeno je iz razloga što nije higijenski da djeca u odjeći u kojoj borave vani idu u krevetiće. Nadalje, djeca se uče kako se odjenuti i razodjenuti, odnosno uče se samostalnosti.

Što se tiče broja djece u odgojno-obrazovnim skupinama oni su rađeni po Državnim pedagoškim standardima te se iste skupine formiraju po procjenama stručnog tima vrtića i u suradnji sa stručnim timovima drugih vrtića. Sukladno broju djece stručni tim vrtića izrađuje Kurikulum i Godišnji plan i program rada. Isti dokumenti objavljeni su javno na mrežnim stranicama Dječjeg vrtića Maslačak i trajno su dostupni. Za sve potrebne informacije uvijek se možete obratiti matičnim odgajateljima u skupinama u kojima polazi Vaše dijete i dogovoriti individualne konzultacije.

S poštovanjem,

Stručni tim Dječjeg vrtića Maslačak

Icon
Aktualno
Zatvori