Kategorije
Kutak za roditelje

Zadaci logopeda povodom Uskrsa

Dragi roditelji i drago djeco,
novonastala situacija koja je zadesila našu državu promijenila je našu svakodnevnicu i iako se više ne družimo zajedno, znajte da naš vrtić radi na drugi način!

I dalje je prisutna naša želja da djeca vrijeme provode kvalitetno, sretni, zadovoljni i zaigrani te su Vam Vaši odgojitelji već pripremili mnoštvo aktivnosti i ideja povodom Uskrsa, a njima se pridružujem i ja – Vaša logopedinja.

S obzirom da nam uskoro dolazi Uskrs, pripremila sam Vam par ideja kako biste potaknuti jezik, govor i pisanje svoga djeteta u ovo vrijeme.

Aktivnost bojanja jaja može, kao prvo, poslužiti kao izvrsna aktivnost imenovanja boja koje koristite. Ako ne planirate bojati jaja sa svojim djetetom/svojom djecom, možete ispisati zadatke grafomotorike koje sam Vam pripremila pod sljedećim nazivima „USKRS – grafomotorika za starije/mlade 7.4.“.

Ovaj blagdanski period, također, možete iskoristiti kako biste obogatili djetetov rječnik učeći ga pojmove vezane za Uskrs (npr. zec, košarica, jaje, pisanice, bojanje itd.), a stariju djecu učiti razliku između jednine, dvojine i množine (npr. 1 zec, 2 zeca, to su zečevi).

Utrka jajima odlična je prilika za uvježbavanje upotrebe prijedloga. Sakrijte jaja na mjesta kako biste postavljanjem pitanja od djeteta dobili odgovore kao što su u, na, iza, pokraj, iznad, ispod, između, ispred. Pitajte dijete gdje je pronašlo određeno obojeno jaje i zahtijevajte da vam odgovori jednim od navedenih prijedloga. U priloženim datotekama možete pronaći dokument pod nazivom „Gdje je zeko?“ koja na malo drugačiji način služi istoj svrsi.
U dokumentima također možete pronaći priču („Jaje koje nije znalo koju boju voli“) koju možete pročitati svojem djetetu/djeci te istu svakako potkrijepite pitanjima i razgovorom o istoj. Također možete odigrati uskršnji bingo, zaigrati memory i tako dalje.

Nadam se da će Vam se pripremljene aktivnosti svidjeti i da ćete se zabaviti!

Sretno u aktivnostima i sretan Uskrs!

Vaša logopedinja Marija

Gdje je zeko?
Grafomotorika za starije
Uskršnji bingo
Uskrs za najmlađe
Grafomotorika za mlađe
Predškolarci
Uskršnji memory
Jaje koje nije znalo koju boju voli
Icon
Aktualno
Zatvori