Kategorije
Kutak za roditelje

Akcije sakupljanja baterija i plastičnih čepova

Dječji vrtić Maslačak krenuo je u provedbu programa Ekoškole. Ove pedagoške godine program Ekoškole Dječjeg vrtića Maslačak obuhvaća različite aktivnosti vezane uz otpad, a cilj mu je poticati brigu za okoliš i razvijati svijest o pravilnom i redovitom zbrinjavanju otpada.

Selective sorting

Prvi korak ostvarivanja našeg plana djelovanja odnosio se na postavljanje spremnika za stare baterije te kutija za plastične čepove u prostore naših vrtića. Roditelji i djeca doprinose ostvarivanju programa uključujući se u akciju prikupljanja starih baterija i plastičnih čepova koje redovito odlažu u za to predviđena mjesta u našem vrtiću.

Sakupljanje plastičnih čepova osim što je vrlo važno za okoliš, ono ima i humanitarni karakter jer se na taj način pomaže Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, osnovanoj sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske.

Osim toga, kako bismo što kvalitetnije brinuli o pravilnom zbrinjavanju otpada, Komunalac grada Garešnice donirao nam je nekoliko kanti i kontejnera za odlaganje različitih vrsta otpada, a koš za otpad s motivom medvjeda u dvorištu vrtića posebno je razveselio naše mališane.

Ovim se putem zahvaljujemo djeci, roditeljima i svim eko-kumovima koji sudjeluju u našim akcijama i pomažu u realizaciji eko programa.

Icon
Aktualno
Zatvori